محتوا محتوا

نمونه موفق اقتصاد مقاومتی؛


شوق به تحقق اقتصاد مقاومتی موجب شد جوان مهریزی در کنار کار عکاسی، برای اولین بار دستگاه تولید روغن ارده در کشور را اختراع کند.

به گزارش یزدامروز، هادی احمدی یکی از جوانان آتیه دار شهرستان مهریز است که از سنین بسیار کوچک به فعالیت های فرهنگی و هنری علاقه مند بوده است و در حال حاضر نیز با گذراندن دوره های مختلف در زمینه عکاسی، فیلمبرداری و مستندسازی مشغول فعالیت است. 

اما خود را در فعالیت های هنری محصور نکرد و با لبیک به پیام رهبر خود در خصوص اقتصاد مقاومتی موفق شد در کنار فیلم سازی و عکاسی، یک دستگاه تولید روغن ارده اختراع و ثبت کند.

احمدی توانسته با کمک چند تن از جوانان خوش ذوق شهرستان مهریز یک کارگاه تولید روغن ارده راه اندازی کند و ضمن اشتغال خود، سبب اشتغال بسیاری را فراهم کند.

هادی احمدی درخصوص اولین جرقه ساخت دستگاه تولید روغن ارده در مصاحبه با خبرنگار صبح مهریز گفت: روزی در حین مستند سازی و در مصاحبه با یک متخصص طب سنتی و اشاره وی به روایات ائمه اطهار (ع) بر اهمیت ارده و روغن آن، باعث شد به فرآوری روغن ارده روی بیاورم و از آنجایی که تولید روغن ارده به صورت سنتی انجام می شد و از لحاظ بصری و بهداشتی روش جالبی نبود، در پی دستگاهی که این کار را به شکل مکانیزه انجام دهد بودم و متوجه شدم چنین دستگاهی در کشور وجود ندارد.

این جوان کارآفرین افزود: با تحقیق و پژوهش و کار شبانه روزی و به حول و قوه الهی توانستم دستگاه تولید روغن ارده را اختراع و به ثبت ملی برسانم و در واقع اولین دستگاهی است که برای تولید روغن ارده در کشور اختراع شده است.

احمدی نحوه کار این دستگاه را تشریح کرد و گفت: نحوه کار دستگاه تولید روغن ارده شبیه روش سنتی آن است با این تفاوت که بدون دخالت دست و کاملاً بهداشتی می باشد. ابتدا ارده معمولی را در قسمت استوانه ای این دستگاه می ریزیم و با کمی آب مخلوط می کنیم و در حالیکه به وسیله دستگاه ورز داده می شود، روغن ارده شفاف و زلال به راحتی از آن استحصال شده و از گلوگاهی که در قسمت پایین دستگاه تعبیه شده است خارج می شود.

وی علت اضافه کردن آب به ارده در حین روغن گیری را چنین عنوان کرد: روغن کنجد با تحت فشار قرار دادن کنجدها و حرارت بسیار بالا تولید می شود و به همین خاطر ارزش غذایی بسیار بالایی ندارد؛ هرچند روغن کنجد نسبت به بسیاری از برندهای روغن در بازار بهتر است؛ اما روغن ارده این مزیت را دارد که با اضافه شدن مقداری آب، بافت ارده، آب را به خود جذب کرده و بعد از ورز دادن ارده توسط دستگاه، روغن شفاف و زلال از آن آزاد می شود.

این مخترع مهریزی درخصوص هزینه اختراع دستگاه و راه اندازی کارگاه خاطرنشان کرد: با صرف هزینه ای بالغ بر دویست میلیون تومان توانستم دستگاه را اختراع و به ثبت ملی برسانم. هزینه های دیگری نیز بابت راه اندازی کارگاه تولیدی متحمل شدم که با کمک و همراهی بسیج سازندگی و تسهیلات اقتصاد مقاومتی توانستم بر آنها فائق شوم.

احمدی درخصوص مشکلات کارگاه تولیدی خود گفت: یکی از مشکلات که تولیدکنندگان بسیاری با آن دست و پنجه نرم می کنند، مشکل نقدینگی و بعد از آن موضوع بازار فروش محصولات است.

در ادامه وی به موضوع واردات بی رویه روغن اشاره کرد و اظهار داشت: نود درصد روغن مصرفی مردم کشور ما از خارج وارد می شود که نه تنها ارزش غذایی بالایی ندارند؛ بلکه سرطان زا نیز هستند اما به دلیل قیمت نازل آنها مردم از این روغن های مشکل دار استفاده می کنند.

مخترع دستگاه تولید روغن ارده از عدم همراهی برخی ارگان ها گلایه کرد و گفت: با توجه به نو بودن ایده ساخت دستگاه و راه اندازی این کارگاه، متاسفانه در عوض حمایت، برخی مسئولین سنگ اندازی می کنند و جلوی پیشرفت کار ما را می گیرند.

احمدی حمایت از کارگاه های تولیدی و کارآفرینان جوان را بسیار ارزشمند و تاثیرگذار دانست و افزود: از آنجایی که موضوع اقتصاد مقاومتی و تکیه بر توان و تولید داخلی از تاکیدات مقام معظم رهبری است و اشتغال زایی و کارآفرینی؛ همچنین صادرات می تواند به اقتصاد کشور کمک کند، اقدام به راه اندازی این کارگاه و استخدام چندین جوان جویای کار کردیم و امیدواریم با توجه به مزیت های این کار، مسئولین کم لطفی نکنند و این کارگاه را که در ابتدای راه قرار دارد حمایت کنند.

انتهای پیام/ج






آخرین اخبار آخرین اخبار