پیمایش پیمایش

 

محتوا محتوا

ثبت نام«اجباری» در مدارس؛داستانی دیگر از شب های برره!

پول زور وده...!!


مسئولان آموزش و پرورش هر سال در رسانه‌ها اعلام می‌کنند هیچ مدرسه دولتی حق گرفتن هزینه ثبت‌نام یا شهریه از دانش‌آموزان را ندارد و والدین می‌گویند تا پایمان به مدرسه می‌رسد مدیران مدارس مبالغ زیادی از ما مطالبه می‌کنند.

به گزارش یزدامـــــروز به نقل از یزد ندا، مسئولان آموزش و پرورش هر سال در رسانه‌ها اعلام می‌کنند هیچ مدرسه دولتی حق گرفتن هزینه ثبت‌نام یا شهریه از دانش‌آموزان را ندارد و والدین می‌گویند تا پایمان به مدرسه می‌رسد مدیران مدارس مبالغ زیادی از ما مطالبه می‌کنند.


این روزها ثبت نام مدارس به پایان رسیده است و برای اثبات مسئله دریافت شهریه که برای همه حتی خود مسئولان ارشد آموزش و پرورش امر اثبات شده ای است اما دائم آن را انکار کرده و دریافت شهریه و شرط معدل را برای مدارس دولتی تخلف می دانند.


این روزها مدارس دولتی به بهانه اینکه مدارس هیئت امنایی هستند در برخی مواقع در حد میلیونی از والدین وجه دریافت می کنند.


پدر دانش آموزی در یکی از مدارس آزادشهر درس می خواند در این رابطه گفت:« پرداخت وجه در مدارس هیئت امنایی به اختیار والدین نیست، مدرسه به اجبار تحت عنوان شهریه تصویب شده مبلغی را دریافت میکند.»


پدر سه دانش آموز که ساکن محله آبشاهی هستند گفت:« سال گذشته می خواستم فرزند اولم را در مدرسه ای حوالی میدان شهید بهشتی ثبت نام کنم اما هنگام مراجعه پسرم شرط معدل را داشت اما گفتند باید مبلغ 1 میلیون تومان شهریه ثبت نام است، من دو فرزند محصل دیگر هم دارم که برای هر کدام مبلغ 300 هزار تومان باید پرداخت می کردم، هزینه سرویس و پوشاک و لوازم التحریر و ... هم که جای خود و همین مبلغ مرا از ثبت نام پسرم در آن مدرسه منصرف کرد و اکنون در یک هنرستان نزدیک محل نزدگیمان تحصیل می کند که آنجا هم 300 هزار تومان از ما دریافت کردند».


مادر دانش آموز دیگری که فرزندش آزداشهر درس می خواند چنین گفت :« مدرسه تحت عنوان کمک های مردمی و با این عنوان که مدرسه ما هیئت امنایی است مبلغی پول را به اجبار دریافت می کند . ما نمی دانیم آیا این کار قانونیست یا خیر؟»


پدر یک دانش آموز که فرزندش در مدارس خاص با زحمات زیادی قبول شده است به خبرنگار یزد ندا گفت:«پسرم زحمات زیادی کشید تا در این مدرسه قبول شود اما زمان ثبت نام از ما مبلغ 1 میلیون تومان دریافت کرده اند و حالا هم برای شرکت در کلاس های تابستانی دروسی که طی سال ارائه می کنند دوباره جداگانه وجه می خواهند».


این پدر افزود: « فکر نمی کردم در این مدارس هم باید این قدر پول داد.»


خبرنگار یزد ندا با مدارس دولتی در ناحیه های مختلف شهر از جمله مدارس آزادشهر، سید گلسرخ، بلوار دهه فجر، شهرک رزمندگان و ... تماس گرفت و همه آنها مبالغ بالای 200 هزار تومان را به عنوان شهریه مطالبه کرده بودند.


در مقطع ابتدایی سقف هزینه‌ای که باید برای کتاب گرفته شود 19 هزار تومان است و دانش‌آموزان متوسطه اول و دوم نیز از بیرون کتاب‌های خود را تهیه می‌کنند. البته کتاب‌های دانش‌آموزان رشته‌های فنی‌و‌حرفه‌ای، هنرستان و کار‌و‌دانش نیز توسط مدارس تهیه می‌شود که هزینه آن 35 تا 40 هزار تومان است.


دریافت این مبالغ بیشتر شبیه پول زوری است که توسط برره ای ها دریافت می شد.


این دریافت مبالغ در حالی است که فانی وزیر آموزش و گرورش در برنامه "تیتر امشب"شبکه شش سیما در باره عملکرد این وزارتخانه برای مشکل هزینه های ثبت نام از سوی مدارس گفت: با توجه به هزینه های این وزارتخانه ما نیاز مند کمک خانواده ها هستیم ولی گرفتن پول شرط ثبت نام نیست.


در خصوص دریافت شهریه مدارس هیئت امنایی نیز «مرضیه گرد»رئیس سازمان مدارس غیردولتی گفت: مدارس هیئت امنایی حق دریافت شهریه را ندارند و محدوده جغرافیایی شرط ثبت نام در این مدارس است.


اما مشکل اینجاست که تحت عنوان فوق برنامه بیشتر این مبالغ را دریافت می کنند که خود این موضوع جای سوال است که اگر این مبالغ اولیه برای فوق برنامه است پس چرا در طول سال نیز از والدین برای کتاب های کمک درسی و فوق برنامه وجه دریافت می کنند ؟؟


خانواده هایی که در محلاتی مانند آزادشهر، امامشهر، محله های بافت تاریخی، سید گلسرخ و گنبد سبز اصولا از قشر کارگر و کم درآمد جامعه هستند و این پول ها شاید برای برخی چیزی نباشد اما کارگر خسته ای که فقط در ماه 800 تا 900 هزار تومان و یا برخی حتی کمتر از این مبلغ در ماه درآمد دارند چگونه این هزینه ها را تامین کند.

جای سوال اینجاست آیا در قبال دریافت این هزینه ها، خدمات خاصی هم به دانش آموزان ارائه می شود؟






آخرین اخبار آخرین اخبار